Annons:

Erdogans Wag the dog på turkiska

I filmen Wag the dog startar presidenten ett fingerat krig för att öka sitt stöd när han ligger illa till i opinionen. Recep Tayyip Erdogan intensifierar attackerna mot Sverige för att få turkiska befolkningen att glömma rekordinflationen under flera år. Text: Janne Sundling

Turkiets kostnadskris 2022 var så markant att den nedgången i inflationen hittills under 2023 att se större ut än den är.

Konsumentpriserna steg med 53,8 procent på årsbasis förra månaden, en minskning från 64,3 procent i december, enligt en Bloomberg-undersökning bland ekonomer.

Lite mindre dyrare för lokalbor, men fortsatt betyder det låga kostnader för utländska besökare och turister.

Att hålla inflationen i schack är avgörande Erdogan när han siktar på en tredje mandatperiod i valet som planeras till maj, efter den värsta levnadskostnadskrisen på två decennier.

Inflationen toppade 85 procent förra året.

Erdogan har för sin del sagt att inflationen ”snabbt kommer att sakta ner” och mot slutet av året ligga på cirka 20 procent.

Under tiden gör han som Stanley Motts (Dustin Hoffman) i Wag the dog: utmålar ett annat land som förment skulle attackera landet, för att få folk att glömma de verkliga problemen. 

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024