Annons:

Annons:

Europas resesektor i brev till EU: ”Kaotisk situation”

Ett tjugotal chefer för Europas största rese- och turistsektor har gått ihop och skrivit ett brev till EU-kommissionen, där man vädjar om slopade karantänskrav till förmån för mer koordinerade restriktioner och ökad testning.

”Den här kaotiska situationen kräver din omedelbara personliga inblandning”, skriver branschföreträdarna i brevet, som adresserats till kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och som Reuters har tagit del av.
Tidigare i september föreslog EU ett system med ”trafikljus” för att koordinera restriktioner och karantän, och som skulle ersätta dagens nationella riktlinjer.
”Misslyckas man med att helt och hållet implementera kommissionens förslag skulle man döda alla chanser till potentiell återhämtning”, skriver resebranschen i brevet.

En kommentar

  1. Mimi: Det är fullkomlig katastrof i branschen! Tänk att Sveriges regering gång efter gång röstar bort direktstöd till vår bransch trots att de gett många av oss näringsförbud!!!! Skandal !! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.