Annons:

Annons:

EU:s vaccinpass kan dröja flera månader – ökar pressen på resesektorn

Det kan fortfarande dröja flera månader innan vaccinpassen blir verklighet, vilket riskerar ytterligare en viktig turistsäsong för rese- och tjänstesektorn, skriver Bloomberg.

Enligt ett meddelade från EU-kommissionen som cirkulerade i går, ska unionen nu arbeta på att ta fram ett ”pålitligt nätverk och en digital ram för att kunna autentisera” sådana dokument, men det kan dröja mellan tre till fyra månader innan sådant finns.

Fortfarande finns dock fler utmaningar med vaccinpassen, bland annat hur de ska utformas, skriver nyhetsbyrån.

5 kommentarer

  1. Flygkonsult: IATA är ju annars på gång med samma sak under denna månad Mars. https://www.iata.org/en/youandiata/travelers/iata-travel-pass-for-travelers/
  2. Vera: Du som är så smart ,och produktiv,borde kanske först skaffa vaccinet ,så att Svenskar ,kann resa.Det spelar inte någon roll IATA ,så länge folk är inte vaccinerat. Den dagen då dem bllr vaccinerade ,blir even vaccinpass utformat. Men så länge behöver ingen IATA pass,då dem redan på grund av pandemi har inte så många flygningar. Varje människa som eventuellt hade velat skaffa IATA pass i,,enlighet med EU behöver inte annars vet man utan din www.hitta appen.
  3. Flygkonsult: Förstår nog inte ditt svar riktigt. Redigera gärna innan du skickar iväg meddelandet. För det första är vårt konsultföretag INTE IATA. Vi har endast vänligt informerat om detta. Har du någon kritik om deras pass, vänligen kontakta IATA.
  4. Vera: Ber om ursäkt om jag hade misupffatat din kommentar. Här ingen anledning kontakta IATA ,efter att jag hade lyssnat på stadsminister presträf angående vaccin pass.Meningen var bara att säga så länge fins det ingen vaccin ,och så länge man är inte vaccinerat ,fins det inget ,att antäkna i vaccinpass
  5. Flygkonsult: Tack! En enkel hänvisning kan väl knappast vara särskilt svårt att förstå anser dock jag. På IATA’s sida kan man ju läsa om allt vad som gäller avseende just deras tjänst och om vad de har att erbjuda vad än som gäller huruvida man fått sin vaccin eller inte och oavsett vad våra ministrar i både EU och Sverige har sagt. Om du dessutom är verksam i rese och/eller flygbranschen ligger ju IATA ganska nära till hands att kontakta. Håller du inte med om det? Det här är ju endast en vänlig uppgiftslämning. Vad är det för fel på det? Och kom ihåg: Vi ska vara vänliga här!😉

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.