Annons:

Annons:

Få svenskar vill resa utanför EU

UD förlänger sin avrådan från resor utanför EU till och med den 15 april. Men beskedet ser inte ut att påverka resebranschen i någon större utsträckning. – Vi ligger på väldigt låga nivåer ändå, säger Adam Györki, kommunikationschef på resebyrån Tui.

Resebolaget Tui har fått in omkring 500 bokningar för resor utanför EU inför sportlovsveckorna. Det går att jämföra med ett vanligt år, då de anordnar resor för omkring 20 000 kunder.

Under påsken är bokningarna ännu färre, några hundra stycken.

– Det ligger på väldigt låga nivåer generellt. Det osäkra läget gör att många väntar med att resa, säger Adam Györki, kommunikationscef på Tui till SVT.

Han påpekar att alla som har en resa bokad utanför EU innan den 15 april har rätt att få pengarna tillbaka.

2 kommentarer

  1. Nisse West: Att TUI inte har några resor utanför EU (av förståeliga skäl) har inget att göra med att svenskarna inte vill resa utanför EU. Svenskarna vill resa men ingen seriös arrangör kan sätta ihop dessa resor just nu. Det är skillnad!
  2. Stockholm: @ Nisse: Vad menar du? problemet är väll knappast att sälja resan det finns det många som vill göra... efterfrågan i marknaden är i princip obefintlig

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.