Annons:

Annons:

Filippinerna ökar med 87 procent, Vietnam tappar

Filippinerna är en av vinterns resmålsraketer, och ökar antalet bokningar med 87 procent inför julens och nyårshelgens utlandssemestrar. Fler och fler svenskar lockas av nya upplevelser och kulturer, och i takt med att många resenärer besökt både Thailand och Vietnam väljer många att resa till Filippinernas vackra öar, enligt ett pressmeddelande.

Inför vinterns semestrar sjunker dock resebokningarna till Vietnam med 12 procent. Flertalet researrangörer har upplevt en minskad efterfrågan, och därför justerat antalet avgångar till främst Phu Quoc, med lägre utbud som följd. De resvana svenskarna ser sig istället om efter nya platser att uppleva, och fler och fler har fått upp ögonen för Filippinerna.

För resor under jul- och nyårshelgerna ökar Filippinerna med hela 87 procent, jämfört med samma period i fjol. Filippinerna är känt för bland annat dykning i världsklass med goda möjligheter att se allt från delfiner till havsskölpaddor, sjökor och valhaj, till den kritvita stranden Boracay. Denna vackra strand med sand som liknar vetemjöl har korats till världens vackraste strand flera gånger om – vilket ledde till ett så stort tryck från turister så att den filippinska regeringen stängde stranden för besökare. Detta ledde till ett omfattande miljöarbete och sedan ett år tillbaka är stranden öppen igen – och kommersen är ersatt av ett hållbart, långsiktigt miljötänk.

2 kommentarer

  1. Hans: Källan på detta?..
  2. Vincent: Hans - se följande: https://via.tt.se/pressmeddelande/populara-filippinerna-semesterresornas-nya-vietnam?publisherId=2531191&releaseId=3266491

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.