Annons:

Finalisterna utsedda till Stora Turismpriset

Regionfinalerna är över och årets finalister till Stora Turismpriset har utsetts.

Ystad Kommun med Wallander, Havets Hus, Kolmårdens Djurpark, Klässbols Linneväveri, IKEA Haparanda och Storsjöyran har gått vidare som finalister till Stora Turismprisets riksfinal den 23 oktober i Stockholm.
– Otroligt spännande finalister. Dessa illustrerar goda exempel och bredden på turistnäringen. Alla finalister är stora inom sina respektive verksamhetsområden. De driver besökare till sin region, vilket inte minst gynnar närliggande verksamheter. I år har vi både traditionella turistattraktioner och upplevelseverksamheter tillsammans med industri, design och handel. Det blir svettigt att välja en nationell vinnare, säger landshövding Björn Eriksson, som är ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.
Finalisterna går nu vidare till riksfinalen där Stiftelsens styrelse utser vinnaren. Prissumman är 100 000 kr och ska användas för att via ett seminarium sprida kunskap om vinnarens verksamhet.
Utdelningen av Stora Turismpriset 2008 sker i samband med Svenska Rese- och Turistgalan den 23 oktober på Oscarsteatern och Grand Hotel i Stockholm.

Kommentarer är stängda.