Annons:

Annons:

Finland kan återigen begränsa reglerna för inresa

Enligt svenska Yle kommer finska regeringen återigen att begränsa reglerna för inresa från Sverige. Anledningen är att coronaläget försämrats i Sverige den senaste tiden.

Det var i början av september som Finland beslutade om att lätta på sina reserestriktioner för resor från Sverige. Då var beskedet att landet tillåter personer från länder med färre än 25 smittade per 100 000 invånare att resa in fritt i landet.

Begränsningar för Estland och Sverige

Under lördagen öppnade Finland gränsen mot Sverige utan krav på karantän, men resandet ser ut att bli kortvarigt när antalet smittade per 100 000 invånare nu ökar och Sverige ligger på en incidens på 26,7, enligt svenska Yle.

Enligt den finska inrikesministerns kanslichef, Kirsi Pimiä, kommer Finlands regering att begränsa reglerna för inresa från Estland och Sverige med start måndag den 28 september, rapporterar Yle. Enligt TT innebär de skärpta reglerna att resenärer kan tvingas sitta i karantän i två veckor.

2 kommentarer

  1. Nisse: Låt gränsen till Finland vara stängd för alltid. Det är inget vi saknar ändå.
  2. PO: I en globaliserad värld kan gränser endast temporärt vara stängda. Ett land med, i stort sätt, permanent stängda gränser får problem - ett exempel på det är ju Nord Korea. Knappast något att eftersträva av flera skäl.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.