Annons:

Annons:

Fler brittiska turister till Skåne

Det har varit fortsatt stark tillväxt för turismen i Skåne under årets första halva. Framförallt har man sett en stor ökning av turister från Storbritannien.

Under årets första halva ökade antal gästnätter i Skåne med 7,3 procent. Det totala antalet gästnätter i Skåne mellan januari och juni var 2,3 miljoner stycken. Framförallt har man sett en stor ökning av brittiska turister. De brittiska gästnätterna ökade med +9518 stycken i Skåne, en ökning med 29 procent. Malmö står för den största ökningen men Lund, Ystad och Landskrona är också populära orter för brittiska turister. 

– Vi har inte kunnat härleda ökningen från Storbritannien till någon enskild faktor, utan kan bara konstatera att den brittiska marknaden har visat all time high varje månad hittills i år i Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård, VD på Tourism in Skåne i ett pressmeddelande.

Övriga länder där man ser stora ökningar från är Spanien, Indien och USA. 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019