Annons:

Fler vill göra gott på resan

Ekonomisk kris ökar folks vilja att bidra. Så kan man sammanfatta det faktum att researrangören Volontärresor just nu upplever en högkonjunktur.

– Aldrig tidigare har så många bokat volontärresor som nu! Det verkar som om viljan att hjälpa dem som har det svårt ökar i kristider, säger Emma Höjer, delägare i Volontärresor.
 
I september ökade bokningarna av volontärresor med 50 procent jämfört med samma period förra året. Nästa år, 2010, räknar man med att kunna förmedla 1000 volontärplatser runt hela världen.
– Allt fler svenskar vill göra mer än bara sola och bada när de reser till andra länder. Den nya trenden är att bo i lokala familjer och hjälpa till på barnhem, i skolor eller i olika naturprojekt. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna en annan kultur och samtidigt göra en insats.
Volontärresor har funnits i fyra år och har lokala samarbetspartners i 18 länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Som ett led i den utvecklingen gör man nu en satsning på Östafrika.
– Vi har länge känt ett behov att hitta fler projekt i Afrika, berättar Maria Olsson. Till vår glädje kan vi nu i höst börja förmedla volontärer både till ett miljövårdsprojekt på ön Pemba utanför Tanzanias kust, till två spännande kvinnoprojekt i Kenya och till en skola för föräldralösa barn i södra Uganda.
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.