Annons:

Flera bränder i Grekland – turister evakueras

Bränderna i Grekland tilltog under söndagen och på turistön Lesbos har hundratals människor evakuerats, rapporterar AFP. Vings och Apollos svenska resenärer är enligt charterbolagen i säkerhet.

På turistön Lesbos har runt 450 personer tvingats evakuera från en semesterort till följd av en brand som bröt ut under lördagsförmiddagen i Vatera, som ligger på södra delen av ön.

Charterbolagen Ving och Apollo har för tillfället mellan 10-15 resenärer var på plats på Lesbos. De ska dock befinna sig på en annan del av ön.

– De befinner sig på resmål en bit ifrån där branden härjar just nu. Men vi följer såklart utvecklingen, säger Anna Hagberg, presstalesperson på Ving, enligt DN.

– Ingen har påverkats vad vi känner till. Vissa tar sig ju runt på ön på egen hand och har inte bokat boende med oss, säger Sandra Miller Kinge som är presstalesperson på Apollo.

Sedan i lördags har en värmebölja hållit ett hårt grepp om Grekland. I vissa regioner stod termometern på 42 grader under söndagen och enligt AFP väntas värmen stanna i ytterligare tio dagar.

Enligt TT rasar flera bränder i närheten av arkeologiska utgrävningarna vid antikens Olympia. Boende i området har evakuerats och hundratals brandmän kämpar mot lågorna. Under söndagen har dock vinden blåst i nordvästlig riktning, vilket har fått bränderna att röra sig bort från utgrävningarna.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna