Annons:

Annons:

Flera kortresor allt mer populära än långresor

Tendensen att göra flera korta resor i stället för en längre semesterresa ökar i popularitet.

Mer än en tredjedel av tusen tillfrågade brittiska resenärer väljer att göra flera korta, gärna spontana, resor spridda över hela året än att ta en längre, sammanhållen sommarresa. Det visar en undersökning från Visa Europe, skriver Travelmole.
Omkring 83 procent av de tillfrågade planerar att göra mellan en och fem korttidsresor i år. Drygt var femte planerar också att göra fler resor än i fjol, trots den ekonomiska situationen. Undersökningen menas också peka på att teorier om en trend att stanna i hemlandet under semestern inte stämmer.
De flesta av dessa kortresor bokas enligt undersökningen på internet och med kort framförhållning. Var femte bokar bara en eller två veckor före avresa och det finns också en tendens till felixibilitet gällande resedautm, flygbolag, hotellstandard och till och med resmål. Bara fyra procent av kortresorna bokas ett år i förväg.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019