Annons:

Fransmän världens sämsta turister – japaner bäst

Amerikaner klagar mycket, men är generösa och fransmän vägrar tala andra språk medan japaner är tysta och artiga. Så beskrivs världens mest respektive minst omtyckta turister av hotellpersonal.

Enligt en omröstning bland hotellpersonal är fransmän de krångligaste turisterna att ha att göra med, medan japaner är de behagligaste gästerna. Brittiska Expedia har utfört undersökningen bland 4 500 hotell över hela världen för tredje året i rad, rapporterar BBC News enligt SvD.
Japanska turister är mest populära för tredje året i rad och beskrivs som artiga, tysta och sparsamma med klagomål. Britter är näst mest omtyckta, följt av kanadensare, tyskar,  schweizare, holländare och australier. Svenskarna kammar hem en åttonde plats och är därmed populärare än amerikaner och danskar vilka intar plats nio respektive tio på topplistan.
De krångligaste gästerna är fransmän som kritiseras bland annat för ovilja kommunicera på andra språk, men deras elegans och renlighet uppskattas också. Amerikaner är bäst på att försöka tala andra språk än sitt eget och uppskattas också för sin generositet medan de är hägljudda, dåligt klädda och mest benägna att klaga.
Bland hotellen inom Europa är dock britterna de minst omtyckta gästerna.
– Medan vi ligger på andra plats i världsrankningen måste vi uppenbarligen jobba lite för att övertyga våra europeiska grannar och de på hemmaplan att vi kan uppföra oss på semestern, säger Jonathan Cudworth, marknadschef på Expedia till BBC News.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024