Annons:

Göteborg sätter nytt turismrekord i sommar

Det har varit högt tryck på hotellen i Göteborg i sommar. I juni ökade gästnätterna i regionen med 2 procent och prognosen för juli pekar mot fortsatt ökning. USA, Norge och Sverige står för de största ökningarna hittills, enligt ett pressmeddelande.

– Göteborg är en attraktiv sommardestination som lockar besökare år efter år. Det är ett fantastiskt resultat att gästnätterna ökar från förra årets redan höga nivåer, säger Peter Grönberg VD för Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Besöksnäringen i Göteborgsregionen fortsätter växa. Enligt statistik från SCB/Tillväxtverket gjordes totalt 2,2 miljoner övernattningar under januari till juni på hotell och vandrarhem i regionen. En ökning med 3 procent jämfört med året innan, där juni som enskild månad ökade 2 procent. Från USA är ökningen i år hela 29 procent och den största utlandsmarknaden Norge och hemmarknaden Sverige växte med 6 procent vardera.

Statistiken för juli redovisas först i september, men indikationen är en fortsatt ökning på hotellen i Göteborgsregionen till en ny rekordnivå.

– I augusti har vi både European Choir Games, Gothenburg Culture Festival och Way out West att se fram emot. Plus att Gyllene Tider fyllde Ullevi i lördags. Så förhoppningarna är goda om en bra avslutning på sommarsäsongen 2019, säger Peter Grönberg.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024