Annons:

Göteborgs nya turistattraktion Ocean Bus är här

Till alla göteborgare och turisters stora glädje får staden en ny åkattraktion; Ocean Bus – båt-buss-fenomenet som redan gjort stor succé i Stockholm, startar upp i Göteborg. Amfibiebussen som kombinerar sightseeing på land och till sjöss i ett enda fordon kör sin premiärtur i Göteborg den första adventshelgen i december, enligt ett pressmeddelande.

Ocean Bus angör Göteborg. Den glada amfibiebussen har redan gjort braksuccé i Stockholm och älskas av stora som små, både svenska som utländska turister. Ocean Bus Göteborg kommer utgå från Storan, köra ett varv längs stans sevärdheter för att med ett splash vid Klippans färjeläge köra ner i älven och fortsätta sin tur fast från vattnet. Det som började som ett entusiastprojekt 2014 i Stockholm är idag en verksamhet med 2 bussar och mer än 40 000 passagerare per år. Nu är det alltså dags för ytterligare en buss och en ny stad. Oskar Sjölund, delägare och ansvarig för Ocean Bus i Göteborg sammanfattar det senaste årens förberedelser med Göteborgsetableringen med att dra en lättnadens suck:

– Det har varit en riktig utmaning att få alla pusselbitar på plats, allt ifrån alla tillstånd som krävs från olika insatser, briefa montörer på en konstruktion som aldrig gjorts tidigare till att hitta och utbilda rätt guider, berättar Oskar Sjölund. Men nu är vi igång och möts av så mycket kärlek och hejjarop, det kommer bli kanon det här, nu bara jag längtar efter att köra!

Premiärturen går av stapeln för särskilt inbjudna och medier den 26 november klockan 11.Turerna för allmänheten startar 30 november klockan 11, 13 och 15.  Under november, december och januari är det tänkt att köras tre turer per dag varje helg. Planen är att köra året runt, under högsäsong mellan april till december blir det fem turer per dag.

Ocean Bus ser med tillförsikt på marknaden i Göteborg, även under lågsäsong då antalet inresande turister är lägre: Att turista i sin egen stad är ett fenomen som växer, i takt med att fler väljer att ”hemestra” bland annat för klimatets skull, och vår egen stad har mycket roligt att erbjuda och uppleva. Erfarenheterna från Stockholm visar att det är lika många lokalbor som inresta turister som vill åka med Ocean Bus. Utöver de vanliga turerna kan företag och andra även abonnera bussen för privata tillställningar, något som är mycket populärt i Stockholm:

– Det är en kul happening i samband med kick-offer och andra företagsaktiviteter. Att få åka till julbordet med Ocean Bus blir en garanterat fnissig och stämningshöjande start på kvällen, berättar Oskar Sjölund.

Bussen, som är en Volvolastbil från början, är ombyggd till amfibiebuss på en verkstad i South Carolina i USA. Ocean Bus har ensamrätt på “sin” buss i Norden, och företaget utesluter inte expansion till fler nordiska länder.

En kommentar

  1. Lydia: Härligt!! Coolt!! Äntligen en bra satsning!
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024