Annons:

Annons:

Gotland, Västkusten, Liseberg och Stockholm toppar våra önskelistor

I sommar vill var femte svensk resa till Stockholm.

Enligt SJ:s undersökning Resebarometer, ett samarbete med kundtidningen Kupé, vill var femte svensk resa till Stockholm i sommar och lika många vill besöka Liseberg. Bland städerna vinner Stockholm, följt av Göteborg, med 18 procent av rösterna, och Visby med 11 procent av rösterna.
– Stockholm har i grunden en stark position bland svenska semesterfirare och går i år om Göteborg som populäraste sommarstad. I år är huvudstaden hetare än någonsin då den bjuder på kronprinsessbröllop, flera nya attraktioner som SkyView, vilken går längs utsidan av Globen, och det nyöppnade Fotografiska museet som väntas bli en succé. Stockholm har dessutom utsetts till Europas miljöhuvudstad 2010, säger Elisabeth Lindgren, SJ:s kommunikationsdirektör. 
 
Attraktionen som lockar mest är Liseberg, med 20 procent av rösterna, följt av Göta Kanal och Inlandsbanan. Bland resmål och platser vill 14 procent till Gotland och lika många vill till Västkusten. Därefter kommer Stockholms skärgård, Öland och Österlen.
 
– Liseberg är Nordens största nöjespark och en stor barnfavorit och får höga siffror varje år. Gotland och Västkusten är två klassiska sommarresmål som alltid är med i toppstriden när det gäller resmål. I sommar tror vi att rekordmånga kommer att fira semester och resa i Sverige bland annat beroende på lågkonjunktur och svag krona, säger Elisabeth Lindgren.
 
Undersökningen baseras på 4 200 svar och har genomförts av undersökningsföretaget Sinitor.

Kommentarer är stängda.