Annons:

Annons:

Gotlands museum får Stora Turismpriset 2016

Gotlands museum har tilldelats Stora Turismpriset 2016. Priset på 100 000 kronor delades ut igår i Stockholm av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Vinnaren Gotlands museum är ett besöksmål som har utvecklats genom innovativa strategier, anser juryn.

Så här lyder hela motiveringen:
”Vinnaren av Stora Turismpriset 2016 är en mogen aktör som utvecklats affärsmässigt genom nya trender och innovativa strategier, bidrar till kunskapsspridning i samverkan med andra och håller en hög internationaliseringsnivå. Gotlands Museum är med sin breda verksamhet ovärderlig för destinationen, ett kulturcentrum från medeltid till nutid”.

I år delade Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism även ut ett hederspris för entreprenörskap till det småländska upplevelseföretaget Little Rock Lake Zipline.

Här är juryns motivering:
” Att använda sina erfarenheter, upplevelser och sitt entreprenörskap till att göra den typ av satsning som Little Rock Lake Zipline gör, är både en förebild och inspirationskälla för andra entreprenörer, men också en möjlighet för fler att utvecklas genom samarbete”.

– I år har vi haft många starka kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren och hederspristagaren är olika till sin karaktär men båda goda representanter för innovativaoch samverkande besöksmål med internationell inriktning, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Övriga finalister i årets tävling var: Orbaden SPA & Resort, Welcome Uppsala AB, Arvika Kanotcenter, Brokamåla Gård, Vox Hotel, Upplev Norrköping AB, The Glass Factory, Little Rock Lake Zipline, Nutti Sàmi Siida, Skansen, Blå Huset, Friluftsbyn, Sjöevent i Västerås AB.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019