Annons:

Hallå där Anna Norrga

... försäljningschef på Holiday Club i Åre, som var först med att auktionera ut konferenspaket på Tradera.

Fick ni ert konferenspaket sålt på Tradera?
– Slutdatum för auktionen på nätet var 2 april och köparen var lika glad som om han hade vunnit på Lotto. Det var en mycket bra affär för honom.
Vad fick han betala?
– 11 400 kronor inklusive moms, och värdet av konferenspaketet var 120 000 kronor exklusive moms. Då ingick tio rum som kan ta upp till 30 personer, frukost, bad på Holiday Club och en Zipline-aktivitet. Det är Åres nya linbana.
Vågar du visa upp dig på jobbet efter en sådan dålig affär?
– Haha, jag får väl hålla mig borta. Men det här går på min marknadsföringsbudget. Vi fick mycket uppmärksamhet eftersom vi var först med att lägga ut konferenspaket på Tradera, andra hotell har bara lagt ut hotellrum. Vi fick 3 000 klick på auktionen, så jag är jättenöjd.
Du är ”mamma” till testet, hur kom du på idén?
– Vi ville pröva något nytt som komplement till våra traditionella försäljningskanaler. Vi är nytänkande i Åre och Holiday Club är ett ungt företag som är öppet för nya idéer, så det kändes som en klockren grej att marknadsföra att anläggningen numera även är Svanenmärkt.
Kommer ni att lägga ut nya konferenspaket?
– Ja, men då ska vi tänka till lite extra. Den här gången sattes slutdatumet för auktionen för nära ankomsten, bara tre veckor. Det är lite kort tid för ett företag som ska konferera. Men vi ville ha konferensen vid Skuthelgen 23–26 april, för då händer det massor i Åre. Det blir en fantastisk helg för konferensgänget.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.