Annons:

Annons:

Havet lockar mest när vi badar på semestern

Enligt en undersökning gjord av Novus på uppdrag av NOVASOL, lockar ett bad i havet mest på semestern. Hela 65 procent av svenskarna badar helst i havet.

På frågan ”Hur badar du helst på semestern?” svarar 65 procent av de 1187 svarande att de helst badar i havet. De som planerar att semestra utomlands i år svarar i högre utsträckning att havet lockar mest (77 procent).

– Jag håller med. Ett dopp en solig kväll eller på morgonen efter en löprunda, det är något jag gärna gör. Och då helst i havet, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL

Många svarar även att de helst badar i en sjö (43 procent) och i pool (30 procent). De som planerar att semestra i Sverige i år svarar i högre grad att de helst badar i en sjö (52 procent).

– Jag tror att man ofta föredrar det man är van vid. Bor man nära en sjö så föredrar man att bada i sötvatten och tvärtom, säger Torbjörn Fredman

Längre ner på listan hamnar batunna/bubbelpool (12 procent) och i älv/flod (8 procent). 11 procent svarar att de inte badar alls på semestern.

Hur badar du helst på semestern?
I havet (65%)
I sjö (43%)
I pool (30%)
I badtunna/bubbelpool (12%)
I älv/flod (8%)
Badar inte (11%)

Kommentarer är stängda.