Annons:

Annons:

Hotellen ekar tomma i Bangkok

Demonstrationerna och stridigheterna är över, men Bangkoks och Thailands rykte bland turister har skadats. Det kommer att ta minst ett halvår för hotellen att återhämta sig, säger Thai Hotels Association.

Rödskjortorna må ha återvänt till sina liv, men Thailands måste nu återvinna sitt rykte bland turisterna. Protesterna och stridigheterna orsakade förluster på omkring 60 till 70 miljarder baht i förlorade turismintäkter, skriver Eturbonews. Exempelvis Four Seasons Hotel Bangkok tvingades stänga helt under sju veckor och beräknar ha förlorat minst 100 miljoner baht.
 
Antalet incheckningar pekar också på en mörk situation för hotellen. Enligt Thai Hotels Association sjönk beläggningsgraden under maj med cirka 10 procent. Situationen är värre än finanskrisen 1997, fågelinfluensaepidemin och till och med ockupationen av Bangkoks flygplats Suvarnabhumi 2008, av People’s Alliance for Democracy, PAD.
– Det tog oss fem månader att återhämta oss från PAD:s niodagarsstängning av flygplatsen. Men den här gången kommer det att ta minst sex månader, eller till och med mer, säger Prakit Chinamornpong, Thai Hotels Association.
 
På Montien Hotel i Bangkok rasade beläggningen från 80 procent i februari till 3 procent i maj. Förra veckan var bara 10 av 475 rum upptagna, av stamgäster.
– Det kommer inga nya kunder. Och många har avbokat under de kommande månaderna, säger manager Somsak Akaktanond.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020