Annons:

 ICE plus MICE blir NICE!

Två bolag gör gemensam sak och fortsätter framåt med eventbyrån Nice Event. Redan i november 2019 togs det första initiativet mellan Tomas Polacek, VD för MICEtravel och Jörgen Gierup, VD för ICE Group för ett eventuellt samgående enligt ett pressmeddelande.

Förslag till ett samgående mellan bolagen grundar sig på en mängd fördelar där MICEtravel tidigare haft stora volymer på företagsresor utomlands och ICE Group fokuserat mycket på det kreativa innehållet i eventen och på senare år utvecklat mer arrangemang i Sverige. 

– Tillsammans kompletterar vi varandra på bästa sätt, säger Tomas Polacek i ett pressmeddelande som var den som tog den inledande kontakten till ett samgående.

– När Tomas initierade en fika och presenterade sin idé för mig blev jag snabbt mycket intresserad. Vi på ICE Group hade under en längre tid funderat på hur vi skulle kunna nå ut bättre med vår produkt, men också utveckla den och då kändes detta som ett mycket spännande förslag. Det är två företag som verkat länge på marknaden med starkt fokus och dokumenterat hög prestation vad gäller kvalitet, leveranssäkerhet, bredd och flexibilitet som nu går samman. Men allra mest avgörande var att personkemin stämde från starten. Jag kände att här står en partner som är precis lika hungrig som jag på att bli ännu bättre på evenemang och mötesindustrin, säger Jörgen.

Samgåendet mellan ICE Group och MICEtravel är för att gemensamt överbrygga branschutmaningar genom att bygga upp och fördjupa samarbeten på nya verksamhetsområden och även dra nytta av varandras erfarenheter i en bransch i mycket snabb förändring. Att Covid-19 kom och raserade stora delar av inkomståret 2020 gjorde att planerna försenades något men situationen har också gett tid för att analysera och utveckla gemensamma idéer och framtidsplaner tillsammans.

– Denna kris har varit otroligt tuff för alla aktörer i rese- och mötesindustrin men den har även gett oss möjligheter att lära känna varandra ännu mer på djupet. Vi är båda tålmodiga och mycket långsiktiga med våra intentioner och drivet är bland annat att få anledning att återanställa uppsagd personal. Tillsammans blir vi starkare!

Duon spår att affären ska stärka tillväxten och ser med spänning fram emot vad framtiden har att ge. Alla avtal är signerade och 1 januari 2021 är Nice Event ett faktum. Jörgen Gierup blir VD för det nya bolaget med åtta anställda och redan nu har man signat ett flertal grupper.

– Och namnet på det nya bolaget var nästan en självklarhet. ICE plus MICE blir Nice Event. Det är precis det vi kommer att syssla med framöver och det kommer att bli riktigt NICE!, avslutar Jörgen.

En kommentar

  1. Claes S: Härligt med nysatsningar i dessa för övrigt tråkiga tider i vår bransch, låter spännande och klokt!