Annons:

Annons:

Icehotel bästa turistupplevelsen

TURISM  Icehotel röstades fram till Bästa turistupplevelsen i Sverige vid Turistgalan i slutet på oktober. Det var minsta möjliga marginal, en poäng, till tvåan Stockholms stad, där utländska researrangörer från de fem viktigaste utlandsmarknaderna röstade à la Melodifestivalen.  Icehotel drog längsta strået tack vare högsta poäng från två av de röstande länderna, Storbritannien och Frankrike.– Det var jätteroligt att vi vann. Det var också en bekräftelse att vår marknadsföring ger resultat. Det är de länder vi satsat hårt på som lade toppoängen på oss, säger Dan Björk, marknads- och försäljningsdirektör på Icehotel.

Italien gav Stockholm stad sin toppoäng, Vasamuseet fick Tysklands, en outsider var Säfsen som fick högsta poäng av Nederländerna.
Under omröstningen satt representanter för de fem nominerade turistattraktionerna på scen, medan Sveriges ambassadörer för de röstande länderna, som flugit in till Stockholm enbart för galans skull,  sprättade kuvert och läste upp resultaten. RTS, som arrangerade Turistgalan, var mycket nöjda efteråt.
– Nästa år ska vi låta researrangörer från åtta länder, som är viktiga marknader för svensk turism, delta i omröstningen. Vilka det blir bestämmer vi tillsammans med Visit Sweden. I förlängningen vill vi gärna också få en publikomröstning, säger informationschef Annelie Sundström.
BÄSTA TURISTUPPLEVELSE
I SVERIGE:
• Icehotel, 19 poäng
• Stockholms stad, 18 poäng
• Vasamuseet, 14 poäng
• Vildmark i Värmland, 13 poäng
• Säfsen, 11 poäng
KATARINA MYRBERG

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020