Annons:

Annons:

Icehotel bästa turistupplevelsen

TURISM  Icehotel röstades fram till Bästa turistupplevelsen i Sverige vid Turistgalan i slutet på oktober. Det var minsta möjliga marginal, en poäng, till tvåan Stockholms stad, där utländska researrangörer från de fem viktigaste utlandsmarknaderna röstade à la Melodifestivalen.  Icehotel drog längsta strået tack vare högsta poäng från två av de röstande länderna, Storbritannien och Frankrike.– Det var jätteroligt att vi vann. Det var också en bekräftelse att vår marknadsföring ger resultat. Det är de länder vi satsat hårt på som lade toppoängen på oss, säger Dan Björk, marknads- och försäljningsdirektör på Icehotel.

Italien gav Stockholm stad sin toppoäng, Vasamuseet fick Tysklands, en outsider var Säfsen som fick högsta poäng av Nederländerna.
Under omröstningen satt representanter för de fem nominerade turistattraktionerna på scen, medan Sveriges ambassadörer för de röstande länderna, som flugit in till Stockholm enbart för galans skull,  sprättade kuvert och läste upp resultaten. RTS, som arrangerade Turistgalan, var mycket nöjda efteråt.
– Nästa år ska vi låta researrangörer från åtta länder, som är viktiga marknader för svensk turism, delta i omröstningen. Vilka det blir bestämmer vi tillsammans med Visit Sweden. I förlängningen vill vi gärna också få en publikomröstning, säger informationschef Annelie Sundström.
BÄSTA TURISTUPPLEVELSE
I SVERIGE:
• Icehotel, 19 poäng
• Stockholms stad, 18 poäng
• Vasamuseet, 14 poäng
• Vildmark i Värmland, 13 poäng
• Säfsen, 11 poäng
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.