Annons:

Annons:

Inrikesministerns besked: Nöjesparker kan inte öppna

Nöjesparker i Sverige medges inte något undantag från förbudet för folksamlingar över 50 personer, uppger inrikesminister Mikael Damberg (S) för TT och Ekot. – Regeringen har gjort en sammanvägd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt förekommit inför sommaren får räcka, säger han till nyhetsbyrån. Flera nöjesparker har länge krävt regeringen på besked, då deras verksamhet faller under förordningen om allmänna sammankomster.

2 kommentarer

  1. Kalle Stropp: Men det går tydligen bra att klämma in 220 helt främmande personer plus personal i charterflygmaskin (de facto ett slutet rum) i timtal och dra ner till Grekland eller Kroatien flera gånger om dagen. Host,host..
  2. Anonym: Jag tror att det är just regeringens inkonsekventa beslut under den här krisen, som folk är kritiska till, inte beslutet i sig. Det går bra att tillåta köpcentrum/varuhus, affärer, restauranger,stränder osv att ha öppet. Samt även utlandsresor. Men en nöjespark kan inte vara öppen, trots vidtagna åtgärder. Det går liksom inte ihop

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.