Annons:

Inrikesministerns besked: Nöjesparker kan inte öppna

Nöjesparker i Sverige medges inte något undantag från förbudet för folksamlingar över 50 personer, uppger inrikesminister Mikael Damberg (S) för TT och Ekot. – Regeringen har gjort en sammanvägd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt förekommit inför sommaren får räcka, säger han till nyhetsbyrån. Flera nöjesparker har länge krävt regeringen på besked, då deras verksamhet faller under förordningen om allmänna sammankomster.

2 kommentarer

  1. Kalle Stropp: Men det går tydligen bra att klämma in 220 helt främmande personer plus personal i charterflygmaskin (de facto ett slutet rum) i timtal och dra ner till Grekland eller Kroatien flera gånger om dagen. Host,host..
  2. Anonym: Jag tror att det är just regeringens inkonsekventa beslut under den här krisen, som folk är kritiska till, inte beslutet i sig. Det går bra att tillåta köpcentrum/varuhus, affärer, restauranger,stränder osv att ha öppet. Samt även utlandsresor. Men en nöjespark kan inte vara öppen, trots vidtagna åtgärder. Det går liksom inte ihop