Annons:

Investerare vill satsa på Bodaborg

Bodaborg är det hetaste investeringsobjektet i hela rese- och turistnäringen. Åtminstone om man får tro det 50-tal investerare som röstade fram upplevelseföretaget på RTS:s Kapitalmarknadsdag. Näst flest röster fick resetjänstföretaget Traveas och Klövsjö Panorama, som satsar på ett helt nytt område i Klövsjö i anslutning till den befintliga liftanläggningen.

Amerikanen David Spigner, en av de fyra affärsmän som köpte Bodaborg konceptet av de svenska grundarna sommaren 2008, ser utmärkelsen som en bekräftelse på att de tänker rätt i sin satsning.
– Bodaborg kan bli något riktigt stort globalt. Vi vill expandera aggressivt på sex–åtta orter i Sverige, Europa och USA, säger han. 
I dag har Bodaborg sju franchiseanläggningar i Sverige och en på Irland med en mängd olika banor, så kallade quests, där besökarna får klura sig fram, klättra, springa och fundera för att lösa uppgifterna.
Att David Spigner kom i kontakt med konceptet var mest en slump. Han var på semester i Nyköping med familjen och fick tips om upplevelsehuset.
– Jag hade aldrig sett något liknande och anade redan från första stund att detta kan bli något riktigt stort med professionell ledning. Här var riktiga människor som en del av ett levande dataspel. 
När Travel News besökte Bodaborg för ett par år sedan kändes banorna kluriga och utmanande, men ganska hemgjorda. Kommer det förändras?
– Ja, de ska  bli mycket mer spännande och riktiga. Vi måste bli mer professionella, jobba bättre med prissättning och ska bara satsa på att öppna nya anläggningar i städer som är minst i Linköpings storlek.
I dag har anläggningarna totalt över 300 000 besökare och omsätter 6 miljoner dollar per år.
– De nya anläggningarna kommer var och en att kunna omsätta 3–3,5 miljoner dollar på grund av nya banor, bättre läge, erfaren management och bättre prissystem.  
Bodaborg Europe har redan fått in 52 förfrågningar om franchise från 17 olika länder.
I dag finns 14 aktieägare inom Bodaborg Europe. Expansionen kommer dock att kräva mer pengar och här kommer utmärkelsen väl till pass. Tvåan Traveas, som var med som investeringsobjekt på Kapitalmarknadsdagen i fjol, har haft vind i seglen sedan dess. Det numera börsnoterade bolaget fick nyligen 1,8 miljoner i en nyemission som ska användas till att hitta resebyråkunder utanför Norden och till att utveckla tjänsterna med automatisk information om flygresan till resenärens mobil. 

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024