Annons:

Istrien börjar öppna upp efter corona

Istrien öppnar gradvis hotell och campingplatser från och med måndag den 11 maj, enligt ett pressmeddelande.

Beslut fattade Istriens lokala turistmyndigheter vid en videokonferens i föra veckan. Vid samtalet diskuterades den epidemiologiska situationen i Istrien och åtgärder och aktiviteter  när gränserna  återigen öppnas.  Från och med måndag den 11 maj tillåts hotell och campingplatser öppna.  Öppnande kommer att ske gradvis beroende på efterfrågan.

Fabrizio Radin, Istriens länsmästare tillade att beslutet om öppnande grundas på information från Kroatiens Nationella myndigheten för civil beredskap om eventuell öppning av Kroatiens gräns mot andra europeiska länder.

”Vi har fått höra att den möjliga öppningen av de inre gränserna inom EU kommer att diskuteras vid ett toppmöte i Bryssel på tisdag. Mötet förväntas definiera framtida riktlinjer och ett möjligt datum för öppnande av gränserna, ”säger Radin i ett pressmeddelande.

Enligt VDn för Istriens folkhälsomyndigheten Aleksandar Stojanović, har Istrien haft 87 Covid-19 positiva människor. För några dagar sedan, lämnade den sista patienten i Istrien Pulas sjukhus.  ”Från och med torsdagen har vi inte haft några fall av corona- positiva i Istrien,” tillade Stojanovic .

Kroatien har haft sammanlagt 2,112 fall av coronasmittade. 83 personer dog i sviterna av Covid-19 i hela landet sen utbrottet.

En kommentar

  1. Vera: Både Kroacien och Slovenijen hade haft minst antal covid-19 smitade . inom EU länder .Dem har läget under kontrol ,sedan långe. I sådana länder vill man gå på semester.