Annons:

Annons:

Italien välkomnar turister från EU med negativt test

Italien börjar nu återigen öppna upp för turister från EU, Storbritannien och Israel, skriver AFP. Från och med söndag behöver besökare från dessa länder inte längre sitta i karantän om de reser in i Italien, så länge de har testat negativt för covid-19. Dessutom kommer Italien att förlänga ett initiativ med så kallade ”covidfria” flygresor från USA, Canada, Japan och Förenade arabemiraten.

Samtidigt förlänger man regler som förbjuder inresa för resenärer från Brasilien.

Tidigare i dag meddelade också Grekland att man öppnar upp för besökare, och Turiket tillåter nu turister från Kina, Storbritannien, Australien och 13 andra länder.

3 kommentarer

  1. Anders S: Är också intyg på full vaccination fodkänt för inresa utan karantän?
  2. Anders S: *godkänt
  3. Jan Wigsten: Jag undrar detsamma. De bästa för resande är ju om man är fullt vaccinerad, slippa logistik och kostnad för tester. I vissa länder är det så, inresa är OK 14 dagar efter blivit fullt vaccinerad. Och detaljen med vaccin gäller ju också för återresan. Det är ju minst två länder inblandade i en internationell resa, eller hur?
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.