Annons:

Jim Hofverberg ny kommunikationschef på Visit Sweden

Den första augusti tillträder Jim Hofverberg som ny Head of Corporate Communications med ansvar för intern och extern kommunikation. Jim har många års erfarenhet av turism- flyg- och reserelaterad kommunikation, senast från rollen som kommunikationschef för flygbolaget BRA, enligt ett pressmeddelande.

Visit Sweden har uppdraget att långsiktigt marknadsföra Sverige som turistland utomlands. Detta görs i samarbete med aktörer inom svensk besöksnäring och andra samarbetspartners globalt.

Senast kommer Jim Hofverberg från flygleverantören BRA där han varit kommunikationschef. Han har dessutom innehaft olika roller med fokus på innovation och hållbarhet hos researrangören TUI, som bland annat Nordisk hållbarhetsansvarig, Kommunikationschef för flygbolaget TUIfly Nordic och nordisk internkommunikationschef.

-Jims långa erfarenhet av kommunikation och kunskaper i hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen kommer att stärka vårt fortsatta arbete generellt och vår hållbarhetssatsning specifikt, säger Ewa Lagerqvist, vd för Visit Sweden i ett pressmeddelande. Vi behöver göra allt vi kan för att hjälpa besöksnäringen genom att hålla intresset för Sverige vid liv på våra viktigaste besöksmarknader.

Jim Hofverberg kommer att vara adjungerad i ledningsgruppen och delta i ledningsgruppsarbetet.

-Jag ser verkligen fram emot att börja hos Visit Sweden i augusti. Att tillsammans med ett starkt team medverka till hållbar uppväxling av turismen till Sverige kommer att bli både spännande och utmanande. Sverige är långt ifrån den enda nationen i världen som ytterst aktivt kommer att försöka locka resenärer till sig så snart reserestriktionerna lättar, säger Jim Hofverberg.

10 kommentarer

  1. David Karlsson: Stort grattis Jim - du kommer göra det enastående! Vi behöver besökare precis som världen utanför våra gränser behöver oss på besök.
  2. Jenny Engström: Grattis Jim och Visit Sweden
  3. Jim Hofverberg: Tack! Det kommer att bli Fantastiskt spännande!! / Jim
  4. Jens Vincent: Grattis Jim! Vi har ett sagolikt land och oändliga möjligheter!
  5. Jim Hofverberg: Jens, du har så rätt! Sagolikt var ordet!! Vi ses! / Jim
  6. Ann O Andersson: Grattis Jim! Du kommer att göra skillnad. Härligt att få lyfta fram alla vackra pärlor i Sverige. / Ann
  7. Lena Pålsson: Grattis Jim!
  8. Magnus Svanberg: Grattis Jim, vad roligt för dej . Rätt person på rätt plats
  9. Jim Hofverberg: Tack alla!! Det ska verkligen bli super! Och jag kommer att göra mitt allra bästa med att bidra till att få igång turismen igen! / Jim
  10. Caroline Gibson: Stort grattis Jim, det låter sååå spännande! Du kommer göra ett jättebra jobb för svensk turism!