Annons:

Annons:

Jordaniens turism största satsning någonsin i Sverige.

Den 11 september anordnades Jordan Roadshow i Stockholm av Jordanian Inbound Tour Operators Assiciation JITOA, vilket var den största satsning som någonsin har gjorts av Jordaniens privata turismsektor, enligt ett pressmeddelande.

”Detta är en viktig indikation till hur betydelsefull den svenska marknaden är för Jordanien och hur seriöst vi strävar efter att tillgodose svenska resenärer” säger Omar Hazineh, chef för JITOA, Jordan Inbound Tour Operators Association, på plats på Grand Hotel i Stockholm.

Ungefär 14 000 svenskar besökte Jordanien förra året, vilket motsvarar 22 procent ökning i jämförelse med året innan. Enligt Omar Hazineh finns mycket mer att göra och denna roadshow är bara en början.

Ett direktflyg till Jordanien från Stockholm står högt på önskelistan. Idag finns endast Royal Jordanian Airlines och Norwegian på rutten till Amman, och Norwegian mellan Köpenhamn och Aqaba.

Det har dock i media på sistone ryktats om att Royal Jordanian funderar på en linje från Stockholm inom ett år eller två.

En större turistdelegation bestående av jordanska DMCs, hotellrepresentanter och representant från Jordan Tourism Board besökte Stockholm och Köpenhamn i början av september på roadshow, organiserat av Aviareps.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.