Annons:

Kinesisk turistboom i Japan – nu vill regeringen begränsa turismen

Miljontals utländska turister har besökt Japan under sommaren. I juli besökte över 2,3 miljoner människor Japan, en ny rekordnotering. Nu ska landets regering ta fram en handlingsplan för att minska turismen, rapporterar DN.

Turismen i det östasiatiska landet har återhämtat sig väl efter pandemin och när Kina tidigare i somras avslutade förbudet mot gruppresor till Japan har massorna av besökare blivit ännu större. Både i juni och juli noterade japanska myndigheter nya rekord för antalet utländska turister sedan coronapandemins utbrott.

De höga besökstalen har inneburit ett uppsving för den japanska ekonomin, men på flera håll har turismen blivit för stor, enligt landets premiärminister Fumio Kishida. Under en pressträff på lördagen meddelade han att regeringen ska ta fram en plan för att minska antalet besökare från utlandet, rapporterar The Japan Times.

Kishida nämner särskilt ögruppen Ryukyuöarna och talar specifikt om ön Okinawa med drygt 1,5 miljoner invånare.

Problemen med de många besökarna består enligt regeringen i överbelastningar i kollektivtrafiksystemen, för höga ljudnivåer och svårigheter att klara av sophanteringen.

– Eftersom den inhemska turismen väntas återhämta sig ytterligare finns det en risk för ”överturism”, vi vill ta fram en handlingsplan mot detta så tidigt som i höst, säger Fumio Kishida enligt DN.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024