Annons:

Premium

Kortare turismeffekt i Östeuropa av Ukrainakriget

Resenärernas rädsla för att Ukrainakriget sprider sig har minskat, och turismens återhämtning i Östeuropa har fortsatt. Text: Janne Sundling

”I maj sa 54 procent av de amerikanska resenärerna att de var oroliga för att konflikten skulle sprida sig till andra delar av Europa, en minskning från 62 procent i mars”

Kriget i Ukraina har inte haft någon dramatisk inverkan på turismen till länderna som gränsar till konflikten. Krigets största inverkan på turismen i regionen kom i slutet av februari, när Ryssland invaderade Ukraina. 

– Vi såg en effekt direkt vid konflikten, säger Globus marknadschef Steve Born till resesajten Skift. I mars och april såg researrangören en tioprocentig nedgång i bokningar för regionen, särskilt på kryssningar i östra Donau.

– När kriget startade visste vi inte vilken inverkan det skulle ha på grannländerna, säger Explore Worldwide-chefen Sam White.

”När kriget bröt ut i februari såg vi att människors förtroende sjönk drastiskt”, säger den polska turistorganisationen i ett uttalande.

På väg mot sommaren minskade rädslan för att konflikten skulle…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium