Annons:

Annons:

Krav på att svenskar lätt ska kunna fixa vaccinintyg

Flera EU-länder, däribland Grekland och Portugal, vill införa krav på vaccinationsintyg för resor inom unionen.

Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen (SRF) kräver nu att svenska myndigheter gör det enkelt för resenärer att skaffa intyg om ett sådant krävs.

– Det är viktigt att Sverige skyndsamt gör det möjligt för resenärer att enkelt printa ut ett intyg på att man är vaccinerad, säger SRF:s generalsekreterare Didrik von Seth.

9 kommentarer

  1. Maya: Hur kommer det att bli för folk som inte kan eller vill vaccinera sig? Reseindustrin kommer att förlora en massa pengar!!
  2. SM: Problemet är för de som ej hinner bli vaccinerad tills dess....för de som inte vill där är en annan situation, vill man resa så ska man vaccinera sig, så kommer att bli. Man måste ta sitt ansvar eller stanna i Sverige.
  3. Terje: @Maya och SM: Vaccinationsintyg eller PCE-testintyg kommer säkert bli krav ett tag framöver. Jag tror att vill du inte vaccinera dig så får du köpa ett PCE test. Har du inte hunnit vaccinera dig och vill resa, samma sak där.
  4. Mathias: Länder som Thailand, Vietnam, Australien, Nya Zealand mfl. kommer kräva vaccinationspass vid inresa under en lång tid in i framtiden. Vissa av dessa länder kommer inte ha vaccinerat majoriteten av sin befolkning förrän tidigast 2022. Vi kommer inte att kunna röra oss fritt utan ett intyg som är internationellt godkänt framöver, det är bara att sikta in sig på! Problem kommer med stor sannorlikhet att komma med utprintade intyg som lätt kan förfalskas. För att detta ska kunna fungera krävs säkra handlingar och kanske bör man kika på att lägga till detta i den information som redan går att läsa när immigrationsmyndigheterna scannar ett pass.
  5. Björn: Instämmer helt med Mattias!
  6. Lotta: Trist för alla som av olika anledningar inte kan ta vaccin pga sjukdom eller allergi, eller för barnfamiljer tex där barn inte får ta vaccin. Det blir ju helt sjukt om de personerna ska tvingas vara hemma men jag antar att ni har en lösning på det ni som förespråkar detta?
  7. Tomas: Barn kommer att undantas och kommer med stor sannolikhet inte behöva vaccineras. De behöver inget intyg. Vuxna som vill resa måste vaccineras.
  8. Christain: Lycka till att hitta en global standard för detta inom de närmaste 5 åren. Med intyg som alla länder enas om och som inte går att förfalska.
  9. Vera: Tyvär tänker inte FHM ,på dem som ska resa ,att dem behöver vissa vaccinpass.Det är dem ,som skulle behöva hitta lösning.Inte ska vi behöva betala för PCE test ,på grund av,med största sannolikhet, kommer inte alla som vill vaccineras ,blir vaccinerade i tid då even seger på vårdcentraler har Sienna egna prioriteringar se som vaccinera sina familjer medlemmar.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.