Annons:

Kungen stödjer utbyggnaden av Gröna Lund

Nöjesparken Gröna Lunds expansionsplaner har stött på vilda protester från intressegrupper. Men nu får ägaren Parks and Resorts stöd av kung Carl Gustaf. Det rapporterar Expressen.

Nu sällar sig Kungen till nöjesparkens sida och är beredd att överlåta strandremsan genom arrende, försäljning eller markbyte.

”Vi tycker att den här långa processen, som pågått under nästan ett decennium, har lett fram till ett bra förslag som vi tror kommer vara väldigt uppskattat när det genomförs”, säger slottsfogde Magnus Andersson till Expressen och påpekar att marken huserade Gröna Lunds konkurrent Nöjesfältet fram till 1957.

Enligt detaljplanen ska strandremsan, som då skulle vara på Gröna Lunds mark, ersättas med en bryggpromenad ute i vattnet.

”Vi tycker att det är två flugor i en smäll. Strandpromenaden på bryggan kommer vara öppen året om och strandpromenaden hos Gröna Lund kommer vara öppen åtminstone halva året, säger Magnus Andersson till Expressen.

En strandpromenad på den fasta strandremsan kommer enligt Gröna Lund och Kungen bara leda till återvändsgränd.

 Kritikerna, Föreningarna Förbundet för Ekoparken, Djurgårdens hembygdsförening och Stockholms sjögård, menar i sin tur att bryggan kommer bli underhållskrävande och svårtillgänglig. De är även oroliga för de nya attraktionerna kommer skymma utsikten, som dock kommer begränsas till 45 meter från nuvarande 90 till 100 meter.

Granskningen av detaljplansförslaget avslutades i dagarna.  Förutsatt att förslaget godkänns i stadsbyggnadsnämnden och klubbas av kommunfullmäktige så kan bygget påbörjas 2024, skriver Expressen.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024