Annons:

Annons:

Lågkonjunkturen påverkar inte bilsemestern

Ekonomiska faktorer styr inte svenskarnas semesterplaner i sommar, enligt Stena Lines nya Bilsemesterrapport 2013.

Endast några få som låter sig påverkas av stigande bensinpriser och vacklande valutakurser ute i Europa. Företagets bokningsläge bekräftar bilden och visar en sjuprocentig ökning av bilsemestrande svenskar i juli, jämfört med föregående år.

Enligt 84 procent av de tillfrågade i Bilsemesterrapporten 2013 påverkar inte bensinpriset längden på sommarens bilsemester nämnvärt eller överhuvudtaget. Dessutom svarar mer än varannan, 57 procent, att de påverkas lite eller inte alls av valutakursen när de väljer resmål. Samtidigt ökar andelen av de som planerar att välja ett dyrare boende på sin bilsemester med 12 procent jämfört med 2012.

– Det märks att svenskarna gärna åker på bilsemester och att ekonomin inte bromsar det intresset, tvärtom är det fler som väljer just bilsemester i sommar. Vår bokningsstatistik visar att vi redan nu har sju procent fler som kommer att ta med bilen på semestern med oss i juli jämfört med  2012. Tydligast är trenden på våra Tysklandslinjer som är ett naturligt val för att ta sig ut på bilsemester i Europa, säger Carl Mårtensson, pr-ansvarig på Stena Line.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.