Annons:

Leija Graf fick kunglig medalj

Select Travels Leija Graf och Ölands Djurparks och nöjesparks Barbro Hägg fick båda ta emot Näringslivsmedaljen ur kung Carl Gustafs hand när Kungliga patriotiska sällskapet delade ut årets utmärkelser i Riddarhuset.

För första gången var det fler kvinnliga entreprenörer än manliga som fick ta emot den ärofulla medaljen. Leija Graf och Barbro Hägg var i gott sällskap bland välkända kvinnliga företagare som bokförläggare Dorothea Bromberg, Husfrids grundare Monica Lindstedt och Signhild Arnegård Hansen, Svenska Lantchips.
Graf fick medaljen för sitt företagsbygge, lyxresebyrån Select Travel, medan Barbro Hägg prisades för vidareutvecklingen av Ölands Djurpark och nöjespark.
– Djurparken har blivit en turistmagnet på Öland, och där finns det ju likheter med kungen själv, skämtade aftonens värd, ambassadör Johan Nordenfalk, med hänvisning till kungafamiljens sommarresidens på Solliden.
Leija Graf, i förd kvällens mest baraxlade och urringade långklänningsfordral, hade hört talas om Näringslivsmedaljen, men beskedet att den skulle tilldelas henne kom som en fullständig överraskning för drygt en månad sedan. Först i torsdags fick hon tre timmar över för att ge sig ut på klänningsjakt i London. Efter ett fruktlöst försök på Harrods hittade hon en liten exklusiv klädbutik alldeles intill. Den fjärde klänningen satt som gjuten på henne, men det var först när hon fick den inslagen som hennes blick föll på flera stora bilder av prinsessan Diana i förd  klänningar som hon köpt i den lilla butiken.
– Och en av dem var samma svarta klänning som jag precis köpt, berättade hon för Travel News efter prisutdelningen.
Var ska du förvara medaljen?
– Det blir nog på kontoret, där jag även har diplomet från när jag utsågs till Årets branschkvinna på Grand Travel Award.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.