Annons:

Många faktorer kan äventyra höstlovsresor

Svenska UD har tagit bort sin avrådan för icke-nödvändiga resor till 29 länder men trots det finns en rad risker att överväga inför en utlandsresa, skriver TT.

Många länder har exempelvis system som kräver karantän för inresande från andra länder när smittonivåerna stiger. Om sådana krav införs strax innan avresa gäller oftast inte avbeställningsskyddet i hemförsäkringen, säger Gabriella Hallberg, jurist vid Konsumenternas försäkringsbyrå.
Smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund understryker att man som individ har ett ansvar att undvika att bli smittad och smitta andra.
– Det är väldigt svårt att resa utan att träffa nya personer, säger hon.

4 kommentarer

  1. Lars: Man undrar verkligen om Travelnews är resebranschens tidning? Ta fram artiklar om resebyråernas kamp för överlevnad istället för att bara köra copy paste på TT nyheter.
    • Travel News: Det enda hindrar väl inte det andra. Vi försöker göra både och.
  2. Carl Jansson: Helt rätt Lars! Allt för mycket artiklar från TT gör att Travelnews riskerar att bli en ny Metro. SvD har gjort samma misstag.
  3. Erik: Och om de nu vill att man "Stödjer Travel News" så får nog innehållet bli värt att stödja också. Varför ska vi stödja copy/paste-verksamhet. Det är inte journalistik
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024