Annons:

Annons:

Många faktorer kan äventyra höstlovsresor

Svenska UD har tagit bort sin avrådan för icke-nödvändiga resor till 29 länder men trots det finns en rad risker att överväga inför en utlandsresa, skriver TT.

Många länder har exempelvis system som kräver karantän för inresande från andra länder när smittonivåerna stiger. Om sådana krav införs strax innan avresa gäller oftast inte avbeställningsskyddet i hemförsäkringen, säger Gabriella Hallberg, jurist vid Konsumenternas försäkringsbyrå.
Smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund understryker att man som individ har ett ansvar att undvika att bli smittad och smitta andra.
– Det är väldigt svårt att resa utan att träffa nya personer, säger hon.

3 kommentarer

  1. Lars: Man undrar verkligen om Travelnews är resebranschens tidning? Ta fram artiklar om resebyråernas kamp för överlevnad istället för att bara köra copy paste på TT nyheter. Svara
  2. Carl Jansson: Helt rätt Lars! Allt för mycket artiklar från TT gör att Travelnews riskerar att bli en ny Metro. SvD har gjort samma misstag. Svara
  3. Erik: Och om de nu vill att man "Stödjer Travel News" så får nog innehållet bli värt att stödja också. Varför ska vi stödja copy/paste-verksamhet. Det är inte journalistik Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.