Annons:

Mauds turismsatsning ska hjälpa Sverige

Svensk turism växer och ger nya jobb trots lågkonjunkturen. Det är en förklaring till varför regeringen och näringslivsminister Maud Olofsson rekordhöjer anslagen till Visit Sweden nästa år.

50 miljoner kronor extra till Visit Swedens befintliga 110 miljoner kronor är dessutom småpengar jämfört med stödet till den krisdrabbade fordonsindustrin, exempelvis forskningssatsningar på tre–fyra miljarder kronor.
– Ökade anslag till Visit Sweden är välsatsade pengar. Det ger nya jobb, inte minst till unga människor. Regeringen, och inte minst centerpartiet, lovade i valrörelsen en turismsatsning så nu uppfyller vi vårt vallöfte, säger Frank Nilsson, Maud Olofssons pressekreterare.
Enligt Nutek/SCB:s senaste beräkningar sysselsätter den svenska turistnäringen 160 000 heltidsanställda, en ökning med 27 000 personer sedan år 2000. Noterbart är att regeringen anammat de argument och det språkbruk som turismföreträdare på Nutek/Tillväxtverket, Svenskt Turism och RTS försökt att nå ut till medier och politiker i flera år – exempelvis jämförelsen med transportindustrin.
Regeringen berömmer också Visit Swedens strategiska arbete med paketering och kommunikation och dess partnerskap med regioner, destinationer och näringsliv.
– Visit Sweden har tvingats tacka nej till flera regionala partnerskap för att de inte har pengar. Nu kan dessa bli av, säger Frank Nilsson.
Thomas Brühl, vd på Visit Sweden, bekräftar att 50-miljonerstillskottet innebär fler nya partnerskap för marknadsföringskampanjer mot utlandet.
– Dessutom kan vi öka investeringar i redan framgångsrika partnerskap.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.