Annons:

Mer än en miljon turister i Kroatien

Från och med 1 juli 2020 kan turister från EU/EES länder, komma in i Kroatien utan särskilda krav.  Under de första två veckorna besökte nästan 1 000 000 turister Kroatien och stod för 6,03 miljoner gästnätter, vilket motsvarar 40 procent av fjolårets siffror. Just nu är de flesta utländska gäster från Tyskland, Slovenien, Tjeckien, Polen, Österrike, Slovakien och Ungern. Antalet svenska besökare ökar dagligen och första charterturister från Sverige har landat till Kroatien förra helgen, enligt ett pressmeddelande.

Kroatien är en av de få turistmålen i Medelhavet där turisttrafiken
ständigt växer. Det bevisar att den internationella marknaden har
erkänt Kroatien inte bara som intressant utan en säker destination.

Trots en viss ökning av bekräftade fall av Covid-19 är Kroatien
fortfarande ett av länder som drabbats minst av coronaviruset och
där föreskrivna åtgärder respekteras. Landet har inte haft några
rapporterade fall bland turister och står väl rustat inför ett
eventuellt utbrott.

4 kommentarer

  1. Vera: Själv semrstrar jag i Kroacien redan 3 veckor utan några problem .Hade inga problem som Svensk vid innerstan.
  2. Jelena: Det var trevligt på 80/90 talet, då hade vi en fastighet i Makarska som försvann av den demokratiska skelett eller? Är det trygga landet ni pratar OM.Allt är byggt på lögn, det vet ni väl!!!
  3. Boki: Jelena när var du senast i Kroatien. Din åsikt är subjektiv inte alls objektiv. Du kan inte svartmåla ett helt land på grund av DINA egna upplevelser. Jag har själv lägenhet i Kroatien och har aldrig haft några problem. Det du skriver seger mycket om dig själv.
  4. Stefan M: Är just nu i Crikvenica. Ganska lite utländska turister jämfört med tidigare år men samtidigt skönt att slippa den stora trängseln. Allt funkar bra på hotellet med handsprit överallt. Alla anställda bär skyddsmask och dom i köket även handskar. Buffen är ganska hyfsad trots allt och maten plockas av personalen. Funkar mycket bra. Ska man till affären eller annat måste man ha skyddsmask och det respekteras till mycket stor del. Känns tryggt och bra. Vädret är också bra, inte för hett, runt 30 grader idag. Med tanke på situationen i Europa kan jag som KOL-sjuk med låg lungfunktion känna mig helt ok även om att hålla avstånd kan kännas lite si och så emellanåt.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024