Annons:

Millenniumfilmerna värda miljarder för Stockholm

Millenniumfilmerna beräknas vara värda miljarder i marknadsföring för Stockholmsregionen.

Bara de svenska filmatiseringarna av Millenniumböckerna beräknas ha marknadsfört Stockholmsregionen till ett värde av 960 miljoner kronor, enligt en ny rapport framtagen av Cloudberry, skriver DN.
– Studien visar att filmen är praktisk taget oslagbar när det gäller att marknadsföra en region och en stad. Vi ser också hur film med kraft skapar jobb och tillväxt på både lokal och regional nivå, säger Anders Ekegren, ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen, en av initiativtagarna till rapporten.
 
Miljontals människor över hela världen har redan sett filmerna och läst böckerna. Snart görs också en Hollywood-version, med James Bond-skådespelaren Daniel Craig i huvudrollen som Mikael Blomqvist, och värdet väntas öka.
– Förutsatt att det inte blir en kalkonfilm så kan effekterna bli kolossala för Stockholm och Sverige. De amerikanska distrbutionskanalerna har helt andra förutsättningar än de svenska och blir filmen väl mottagen så kan vi nog förvänta oss väldiga amerikanska turistströmmar, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Buisness Region till DN.se
 
Enligt rapporten kommer marknadsföringsvärdet att fördubblas under de tre närmaste åren.
– I undersökningar har det visat sig att det finns en grupp så kallade filmturister som gärna reser för att se miljöerna de sett på film. Den här gruppen kanske inte är den största – men vad filmerna verkligen kan leda till, är att turister som annars kanske inte tänkt på Stockholm som ett turistmål får upp ögonen för vår huvudstad, säger Olle Zetterberg.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024