Annons:

Nu ändras reglerna för inresa till Thailand igen – alla restriktioner upphävs

Tourism Authority of Thailand (TAT) klargör i ett pressmeddelande att Thailand fortsätter att välkomna alla internationella turister enligt den politik som infördes den 1 oktober 2022 och som innebär att landet är helt öppet för turism.

Thailands vice premiärminister och folkhälsominister Anutin Charnvirakul säger att ”internationella resenärer som anländer till Thailand behöver inte visa upp vaccinationsbevis”.

Som en del av det fullständiga återöppnandet för turism erbjuder Thailand också en längre vistelsetid för besökare. Fram till och med den 31 mars 2023 förlängs vistelsetiden till 45 dagar (från 30 dagar) för turister från länder/territorier som är berättigade till undantag från viseringskravet och till 30 dagar (från 15 dagar) för dem som är berättigade till ett visum vid ankomst (VOA).

TAT förväntar sig att turismens återhämtning fortsätter att ta fart under 2023 och siktar på 25 miljoner utländska turister – mer än dubbelt så många som de 11,5 miljoner besökare som registrerades 2022 – och tillbaka till över 50 % av de 40 miljoner internationella ankomsterna 2019.

En kommentar

  1. Björn: Money talks....