Annons:

Annons:

Nu kan du också bli Airbnb-försäkrad

Europeiska ERV lanserar ny försäkring för hyrt semesterboende, enligt ett pressmeddelande.

Den 1 juni 2019 lanserade Europeiska ERV en helt ny försäkring: semesterboende -anpassad för de som hyr sitt semesterboende, t ex sommar- eller fjällstuga, lägenhet, husbil/husvagn samt boende hyrt via Airbnb. Försäkringen är den första i sitt slag på den svenska marknaden.

– Att planera och boka sin semester på egen hand har länge varit en trend och vi ser även att allt fler hyr sitt boende av privatpersoner, istället för via en arrangör eller hotellanläggning, till exempel via Airbnb, säger Andreas Sandin, Country Manager/Nordic CSO för Europeiska ERV enligt ett pressmeddelande.

Många reseförsäkringar, inklusive hemförsäkringar, täcker boende på hotell och liknande men saknar ibland skydd för boende bokat direkt av privatperson, och där såg vi ett behov. Nu har vi en försäkring som täcker även det.

Försäkringen är ett kombinerat försäkringsskydd och avbeställningsskydd vilket betyder att den gäller både före och under resan. Andra fördelar är att den även ersätter  outnyttjade evenemangsbiljetter. För katt- eller hundälskare som gärna vill ta med sitt husdjur på semestern finns ett separat skydd som ersätter veterinärkostnader om något skulle hända under resan.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.