Annons:

Annons:

Ny utbildning hjälper reseföretag på vägen mot hållbarhet

Alltfler företag både vill och förväntas bidra till social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Nu finns en ny kurs speciellt utvecklad för turistföretag som vill ta ett kliv framåt i hållbarhetsarbetet, enligt ett pressmeddelande.

– Utbildningen är utformad i nära dialog med branschen och fokuserar helhjärtat på hur man kan göra skillnad som researrangör eller hotell, säger Helena Myrman projektledare på nätverket Schyst resande.

Utbildningen ger fördjupad kunskap om hur turismen påverkar miljö, samhälle och ekonomi och en ökad förståelse för turismens möjligheter och utmaningar. Därefter får det deltagande företaget möjlighet att reflektera över hur man kan agera för hållbarhet i sin dagliga verksamhet och hur man kan kommunicera detta till sina kunder.
Under utbildningsdagen täcks teman som hållbart företagande, arbetsvillkor, klimatpåverkan, barnets rättigheter, energi och vattenförbrukning osv. Deltagare kan dessutom skräddarsy utbildningen efter eget intresse genom att välja mellan olika delkurser i allt från klimatkompensation till alkoholavtryck. Dessutom får företagen konkreta verktyg, som hur man kan kommunicera hållbarhet och arbeta med nudging gentemot resenärer och gäster.

– Vi hoppas att detta ska bidra till att öka takten på hållbarhetsarbetet i resebranschen, säger Helena Myrman.

En kommentar

  1. John Doe: Mest hållbart är väl att inte överhuvudtaget flyga? Att resa hållbart är bara ett nytt sätt att tjäna pengar på som företag och samtidigt kan resenären dämpa sitt dåliga samvete med att gå någon kurs i hållbart resande. Win-win. Skämt och sido det mest miljömässiga är att flytta ut till Bagarmossen i någon lägenhet, skaffa hemligt telefonnummer och gå på socialbidrag. Dessa gupper skadar minst miljön - de har i vart fall inte råda att flyga. Ett annat alternativ är att vi alla åker tillbaka 1500-talet och bedriver jordbruket helt ekologiskt - ni vet då när halva Sverige dog i missväxt pga skörden blivit angripen av skadedjur eller annat. Man levde inom sin socken och slapp ha vetskap om skogsbränder i Australien och issmältning på Antarktis. Då var man istället rädd för prästen, djävulen och häxor. Och det gick säkert bra att tjäna cash på sådant under den epoken.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.