Annons:

Annons:

Ny vd för Visit Sweden – igen

Ewa Lagerqvist har utsetts till tillförordnad vd för Visit Sweden. Detta sedan Susanne Dahlberg som först rekryterades till tjänsten har valt att hoppa av innan hon hann till träda.

– Det ska bli väldigt spännande, men eftersom allt har gått väldigt snabbt vill jag inte säga mer om uppdraget ännu. Jag behöver sätta mig in mer i den nya rollen först, säger Ewa Lagerqvist till Travel News.

Karin Johansson, ordförande för Visit Sweden, är nöjd med rekryteringen:
– Vi är glada att kunna rekrytera en kompetent och kunnig ledare till Visit Sweden. Ewas breda erfarenhet från ledande befattningar inom besöksnäringen kommer att vara mycket värdefulla, säger hon.

Varför hoppade Susanne Dahlberg av?
– Det vill jag inte kommentera med mer än vad som står i vårt pressmeddelande, att hon valt at tacks nej på grund av personliga skäl. Det blir så ibland.

Ewa Lagerqvist kommer närmast från egen konsultverksamhet inom strategisk kommunikation och affärsutveckling. Dessförinnan var nordisk marknadsdirektör för TUI/Fritidsresegruppen i åtta år. Hon börjar sin tjänst den 7 juni.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.