Annons:

Annons:

Nya lokala nedstängningar över hela Europa

Flera lokala nedstängningar och restriktionsskärpningar har meddelats i Europa under fredagen, rapporterar internationella medier.

Det regionala styret i Spaniens huvudstad Madrid införde hårdare regler som omfattar ytterligare 167 000 personer. Dessa får inte lämna sina bostäder annat än för arbete, skola eller av hälsoskäl. Totalt berörs över en miljon Madridbor av reglerna.
I Wales meddelades lokala restriktioner i de två största städerna Cardiff och Swansea. Från och med söndag får ingen ta sig in eller ut ifrån städerna utan en ”rimlig förklaring”, heter det i ett uttalande.
I Storbritanniens huvudstad London har antalet smittfall, sjukhusinskrivningar och iva-patienter ökat ordentligt den senaste tiden. Staden har placerats på regeringens lista över områden med en oroande utveckling.
”London befinner sig vid en väldigt orande brytpunkt”, skriver borgmästaren Sadiq Khan i ett uttalande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.