Annons:

Annons:

”London-OS skadar turismen i England”

OS i London lyfter inte turismen i England, tvärtom väntas den ge negativa följder i minst ett års tid för hela landet.

Nästa års OS i London kommer att skada den brittiska turismen, enligt European Tour Operators Association, ETOA. Antalet besökare till London kommer att sjunka upp till 50 procent under de sju OS-veckorna, något som hela landet kommer att känna av, rapporterar Sky News enligt Eturbo news.
 
Orsaken är enligt organisationen att OS endast attraherar sportintresserade människor, inte turister som är särskilt intresserade av London och stadens attraktioner. I stället för att se OS som något som gynnar värdlandets turism, ser ETOA spelen som något som tränger undan turister som annars skulle ha besökt landet. Ett fenomen som har upplevts av flera värdstäder under de senaste decennierna, enligt organisationen.
 
– Följderna kommer att påverka alla i turismindustrin i hela Storbritannien och Irland. Faktum är att London i stort har stängts som inkörsport under sju veckor av högsäsongen. Det innebär att det är väldigt svårt för folk att anlända och ta sig till andra platser i England, säger ETOA-chefen Tom Jenkins.
 
Organisationen spår att det kommer att ta minst ett års tid för landets turismindustri att återhämta sig från sviterna efter OS.
 
– Det är möjligt att London-hotellen kan klara sig rätt bra under OS. Vi har trots allt ett stort sportevenemang i nordöstra London. Det är möjligt. Jag tror inte att det är troligt. Det vi har att göra är att ha roligt på festen. Det är trots allt ett party för tio miljarder pund, för den inhemska publiken.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.