Annons:

Annons:

Paradisöar öppnar upp för turism igen!

Goda nyheter för alla som är sugen på resa utanför EU:s gränser! Den 15 juli öppnade Maldiverna upp för turism igen och alla är välkomna, även svenskar! Qatar Airways har utmärkta förbindelser från Stockholm till Maldiverna (via Doha). ”Nu väntar vi bara på att UD ska släppa på sin generella avrådan för resor utanför EU”, skriver researrangören Tour Pacific i ett pressmeddelande.

I dagsläget gäller avrådan fram till 31 augusti 2020, men detta datum kan ändras både framåt och bakåt i tiden.

Maldiverna består av 1200 öar där gästerna snabbt transporteras till sin egen hotellö med båt eller sjöflygplan. Hotellöarna har endast ett hotell och det finns inga andra som bor på samma ö. Det gör att ingen trängsel förekommer, man har oftast stranden för sig själv. Bor man dessutom i de karaktäristiska vattenvillorna, hus på pålar i vattnet, så kan man njuta av sol och bad utan att beblanda sig med andra.

Samtidigt öppnar även Franska Polynesien i Söderhavet för turism. Det finns säkra flygvägar via Paris och Vancouver med flygbolaget Air Tahiti Nui.

En kommentar

  1. Erik: Maldiverna är inte redo för att öppna upp ännu, men gör det utav desperation. Man öppnar upp utan några större krav, inte ens ett uppvisat negativt covid-test, och tillåter fritt Amerikaner och turister från andra högriskländer. Det säger lite sig självt att det kommer slå tillbaka mot landet om några månader. Dessutom tvingas man själv bekosta ett covid-test om man uppvisar symptom på sjukdomen, och eftersom en av symptomen är feber som kan ha 100 andra anledningar också så lär det ju bli intressant. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.