Annons:

Peter Lindqvist blir ny turist-bas

Peter Lindqvist blir ny chef för Stockholms turistorganisation Stockholm Visitors Board.– Det känns jätteskoj. Jag känner organisationen och det senaste halvåret har jag ju varit tillförordnad vd sedan Martin slutade. Det ska bli spännande att vara med och utveckla Stockholms attraktionskraft, säger han till Travel News.

Har du de politiska kontakter som krävs med tanke på att SVB är kommunalägt?
– Det är vår koncern Stockholm Business Region som har de flesta politiska kontakterna. 90 procent av SVB:s kontakter är med turistnäringen, där jag har arbetat en stor del av mitt liv.
Peter Lindqvist kom till SVB för tre år sedan då han blev ansvarig för kongressavdelningen Congress Stockholm inom SVB. Tidigare var han under många år vd för Congrex Sweden, en av världens ledande kongressarrangörer, så kallade PCO-företag.
När Martin Rosborg lämnade SVB i våras inleddes en rekryteringsprocess med både interna och externa kandidater hämtade från turistnäringen. Att det i slutändan blev en intern lösning förklarar Olle Zetterberg, vd för Stockholm Business Region, med att Lindqvist var den starkaste kandidaten.
– Han har inte fått jobbet för att han råkat sitta i korridoren. Han har ett stort kontaktnät i Stockholm och internationellt som få kan matcha. Under halvåret som tillförordnad vd har han vuxit med uppgiften, säger Zetterberg.
När Martin Rosberg kom till SVB 2004 skapade han en helt ny organisationsstruktur. Många chefer fick sluta och nya kom till. Lika dramatisk kommer inte förändringen att bli nu när Peter Lindqvist tillträder.
– Det Martin gjorde då var nödvändigt, men Peter kommer inte att vända upp och ner på organisationen på samma satt. Visst kan det bli justeringar, men vi bygger vidare på det som Martin skapat.
Peter Lindqvist kommer från kongressnäringen. Är hans utnämning en markering av att kongress- och mötesindustrin ska prioriteras inom Stockholmsturismen?
– Nej, kongress- och mötesnäringen är viktig, men inte viktigare än annat. Peter har exempelvis redan satt i gång projekt på leisure- och evenemangssidan, säger Olle Zetterberg.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.