Annons:

Peter Ståhl tar över Nya Destination Stockholm

Peter Ståhl, tidigare marknadschef för Travelpartner, tar över som vd på Nya Destination Stockholm, efter mångårige företrädaren Jan Rencke. Att få upp lönsamheten blir en av de främsta uppgifterna för den nye vd:n.  – Att det varit lite upp och ner med lönsamheten är ingen hemlighet. Det har gått lite sämre ett tag och det blir en jätteutmaning att få ekonomin på fötter igen, säger Peter Ståhl.

I fjol gick verksamheten back med drygt 400 000 kronor på en omsättning på 67 miljoner kronor och Strömma gick in med ett aktieägartillskott på 9,7 miljoner kronor.  
Den nye vd:n börjar med att se över hela verksamheten.  
– Men det vore farligt att rodda för mycket i kärnprodukten. Grundidén är att göra paket av annars osålda hotellnätter och våra evenemangskort. Vi hjälper hotellen att maximera sin beläggning och erbjuder samtidigt en konkurrenskraftig produkt, säger Peter Ståhl.
Tanken är att nya produkter med samma affärsidé ska skapas tillsammans med moderbolaget Strömma Turism och Sjöfart.
Peter Ståhl var tidigare marknadschef för Travelpartner och har också arbetat på Gotogate, Mr Jet och EasyT. Hans erfarenhet av marknadsföring via internet kommer väl till pass i arbetet med att effektivisera Nya Destination Stockholm.
– Vi ska arbeta med affiliatenätverk och CPO-baserade avtal, där man betalar per order. Tidigare har vi främst jobbat med sponsrade länkar i Google och sökordsoptimering, säger Peter Ståhl.
Verksamheten i Köpenhamn med kortet Copenhagen á la Carte, går sämre än den svenska verksamheten.
– Situationen är tuff eftersom lokala aktörer har konkurrerande produkter och det är svårt att komma från Sverige och skrika ut sitt budskap.  
Tidigare vd:n Jan Rencke släpper inte helt taget trots sina 65 år.
– Jag blir senior advisor på Strömma och bevakar bland annat rättsprocessen mot Visit Stockholm.
Destination Stockholm har anmält Visit Stockholm till EU-kommisionen, för att de använder kommunala medel till kommersiell verksamhet, som hotellrumsförsäljning och Stockholmskortet.
– EU-kommisionen la ner ärendet och vi överklagade till EU-domstolen, som tog upp ärendet i juli. Om 6–7 månader tas beslut.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024