Annons:

Annons:

Planer på vaccinpass skrotas i England

Vaccinpass kommer inte att behövas för att besöka nattklubbar och stora evenemang i England, enligt Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Planerna på att införa ett sådant krav väntades träda i kraft i slutet av månaden och har mötts av kritik från såväl nöjesindustrin som vissa politiker. Tanken var att folk skulle behöva visa upp ett intyg på att de fått två doser vaccin mot covid-19 för att få besöka evenemang med mycket folk. Men enligt Sajid Javid har regeringen undersökt underlaget och kommit fram till att åtgärden inte ska införas.

”Vi ska inte göra saker bara för sakens skull eller för att andra gör det och vi måste undersöka varje möjligt ingripande noggrant”, säger han till BBC.

Beslutet beskrivs av BBC som en u-sväng av regeringen. Senast i förra veckan sade vaccinminister Nadhim Zahawi att ett vaccinpass var det bästa sättet att hålla nattlivet i gång.TT

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.