Annons:

familj pa strand

Positivt vaccinläge gör att svenskar bokar resor igen

Svenskorna har börjat boka utlandsresor igen – och de senaste veckorna har bokningarna både för sommaren och till nästa vinter ökat kraftigt, rapporterar TV4 Nyheterna. Det visar siffror från resebolagen Tui, Apollo och Ving samt återförsäljaren Ticket. – Vi ser väldigt tydligt att det hänger ihop med de positiva nyheterna när det gäller vaccin. Det gör att folk vågar boka, säger Michael Kapil, marknadschef på Ticket, till TV4.

Förra veckan hade resebolagen Tui och Ving nästan dubbelt så många bokningar som veckan innan.

4 kommentarer

  1. Basse Luring: Det för svensken så maniskt skräckinjagande munskyddet lär få sitta på under flygresan i alla fall året ut oavsett vaccin eller inte.
  2. Vera: Det är inte det största problem,om munshyddet får sitta på under flygresan even i år.Problemet blir någ prioriteringar om vaccinering.Med största sannolikhet, kommer inte alla bli vaccinerade i god tid här i Sverige ,som ville resa, ifron shilnad frön övriga EU länder,där man kann ställa sig i kö för vaccinering Uttran ålders prioriteringar.
  3. Vera: Det är inte största problem om even i år skal munskydd sitta på under resan.Det största problemet blir ,själva prioriteringar om vaccineringen.Det är inte alls säker att alla blir vaccinerade för att kunna resa ,eftersom övriga EU länder har inte så många prioritering ålder som vi i Sverige.Dem flesta kann redan nu göra intereseanmellan ,för vaccinering trots älder.
  4. Nisse G: Ännu ett helt orealistiskt önsketänkande av en researrangör inlindat i en mycket tveksam presentation av "hur svenskar bokar igen". Ingen vet hur länge in vaccindos är verksam. Det har talats om 2 veckor upp till tre månaders skydd om man fått två sprutor. Detta innebär att de som idag får sprutor behöver ta två sprutor minst var tredje månad. Influencavaccin räcker i 2-3 månader. Tyvärr är resebranschen "förlorad" i 2021 och förmodligen 2022 tills pandemin börjar självdö.