Annons:

Rapport: 89 procent av svenskarna väljer bilsemester i sommar

Löpande mäter Nordic Bench resandet i Sverige. I rapporten "Svensk Privatresebarometer 2020" tror man inte oväntat att svenskar kommer att resa mer i landet och då främst med bil.

Ur rapporten: Denna nyligen genomförda studie över svenskarnas resande visar  på ett stort behov av att ändå göra någonting under de kommande månaderna. Då möjligheten att resa utomlands är begränsad ökar istället ambitionen att resa inom landet. I oktober förra året räknade svenskarna med att göra, i genomsnitt, 3,7 inrikesresor under hela 2020.

På samma fråga nu ges ett snitt på 3,2 resor under de kommande sex månaderna. Motsvarande siffror för planerade antal utrikesresor 2020 innan covid-19 sjunker
från i genomsnitt 3,0 till nu 1,0 för kommande halvår. Det finns en fortsatt ambition att resa på någon utrikesresa men i betydligt lägre grad än normalt. Ser man till hur mycket pengar man tänker sig att spendera på sitt resande är mönstret likartat. I oktober 2019 räknade man med att, i genomsnitt, lägga 18 tusen kr på inrikesresor och drygt 50 tusen på utrikesresor 2020. För det kommande halvåret är dessa budgetar 13 tusen för inrikes och 15 tusen för utrikes, det vill säga mer pengar kommer spenderas för inhemska resor och en radikal minskning för utrikes.

Det överlägset vanligaste transportmedel man tänker nyttja under sin resa i Sverige är den egna bilen, detta anges av hela 89 procent. Därefter kommer i ordning tåg, flyg och cykel.

Hela rapporten hittar du här.

En kommentar

  1. Anonym: Ja och plötsligt så blev hyrbilar mellan 30-50% dyrare också
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023