Annons:

Regnigt väder ökar svenskarnas reslust

Researrangören Apollo rapporterar en försäljningsökning på 35 procent jämfört med förra veckan, enligt ett pressmeddelande.

Det råder ingen tvekan om att svenskarnas reslust präglas av vädret här hemma. Hittills i veckan har Apollo rapporterat en försäljningsökning på 35 procent jämfört med förra veckan – som också såg en ökning på 25 procent jämfört med föregående vecka. Det är främst resor i augusti och september som svenskarna nu säkrar, men även försäljningen av vintersemestrar är i full gång.

– Försäljningen av semesterresor går nu lika fort som det fina vädret här hemma försvann. Majoriteten av de som bokar är soltörstande svenskar som inte reste utomlands i somras, och som nu verkligen känner att hösten redan verkar vara här. De unnar sig semesterpaket till solsäkra resmål runt Medelhavet – och Grekland sticker ut, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.
Förutom sensommarens kvarvarande platser har researrangören märkt en markant ökning av försäljningen av både höst- och vintersemestrar. Vissa hotell och destinationer börjar redan bli fullbokade för skolornas höstlov, och även här är Grekland en stor favorit. För vintern är det de soliga Kanarieöarna som ligger i topp, men även äventyrsdestinationer som Förenade Arabemiraten och Egypten ökar i efterfrågan.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024